15-тата "Сцена на кръстопът" тръгна с "Кола Брьонон"

„Сцена на кръстопът” е емблематичен фестивал, най-престижният в България. 15-тото юбилейно издание обещава да се превърне в парад на най-доброто от театралния афиш в България. С тези думи директорът на Пловдивския театър Кръстю Кръстев се обърна към публиката в салона по време на откриването на феста.
 Тук на сцената са кметът на община Смолян, оп, на община Пловдив, г-н Славчо Атанасов и бащата на форума проф. Стефан Данаилов, сътвори забавен гаф Кръстев.
 Доста се разтревожих да не вземат втория път да ме обявят за кмет на Каспичан, влезе в ситуация Славчо Атанасов. Наред с пожеланията си фестът да тръгне по вода, градоначалникът показа добро познаване на тазгодишната програма и без грешка цитира акцентните представления.
 Билетите за „Сцена на кръстопът” вече почти са изкупени, публиката се радва на фестивала. И как да не бъдем Европейска столица на културата през 2019 година, зададе риторичен въпрос Славчо Атанасов. После пожела успех на форума и покани проф. Данаилов да даде старт на маратона.

Над 600 артисти и технически служители ще преминат през двете сцени на Драматичния театър в юбилейното 15-то издание на фестивала, каза Данаилов. Артистичният директор на форума не скри радостта си, че ръководствата на всички трупи са откликнали с радост на поканата да гостуват под тепетата и това е направило възможна срещата на пловдивчани с всички мегаспектакли от българската национална сцена.
 Съдбата помага на онези, които имат не само талант, но и воля да реализират целите си. В началото на меката есен, по думите на Валери Петров, Пловдив ще стане сцена на кръстопът. Този фестивал е доказателство, че националният ни театър продължава да се развива, въпреки прогнозите за крах, написа в поздравително писмо министърът на културата Вежди Рашидов.
 След краткото въведение публиката попадна в магията на първото представление „Кола Брьонон” на Младежкия театър. Повече от два часа актьорите спираха дъха на зрителите, а след финала бяха отрупани с аплодисменти и цветя. Домакин на първата фестивална вечер бе КЦМ. Спектакълът бе посветен на 50-годишнината от откриването на комбината.