Да живее фестивалът, „Сцена на кръстопът“ вдигна завеси с „Ромео и Жулиета“

5Отново е 11 септември, отново едно много очаквано събитие се случва днес – откриването на „Сцена на кръстопът“. С тези думи директорът на Драмата Кръстю Кръстев постави началото на церемонията по откриването на Есенния международен театрален фестивал в голямата зала на театъра.
На сцената до него застанаха заместник-министърът на културата Румен Димитров, зам.-кметът Александър Държиков главният спонсор на „Сцената“ инж. Димитър Георгиев.

За мен е изключително удоволствие да присъствам на този много голям театрален форум. Форум, който си е спечелил уважението и обичта на публиката, каза Димитров и прочете посланието на министъра на културата Боил Банов. След него зад микрофона застана човекът, който подкрепя „Сцена на кръстопът“ от първите му стъпки – собственикът на козметична компания „Роза импекс“ инж. Георгиев.
След хубавите думи на заместник-министъра на културата на мен не ми остава нищо друго, освен да честитя на пловдивчани 22-рото издание на театралния фестивал Сцена на кръстопът. Приятно гледане и на добър час, каза той и предаде щафетата на зам.-кмета Александър Държиков, който откри фестивала.
За мен е наистина голямо удоволствие всички заедно да сме тук – в тази пълна зала. Да бъдем участници и да поставим началото на един дълго чакан фестивал, на едно традиционно очаквано от публиката събитие. То е неизменна част от културния календар на Пловдив. „Сцена на кръстопът“ ще ни потопи в магията на театралното изкуство. Искам от името на кмета на Пловдив Иван Тотев и от свое име да поздравя организаторите на фестивала, които и тази година са селектирали едни интересни представления, срещи с актьори от различни поколения. Това събитие се случва в навечерието на една много важна за Пловдив година. През 2019 г. ние ще бъдем лицето на България пред света. На добър час, на 22-рото издание на фестивала и неповторими изживявания на зрителите, каза инж. Александър Държиков.
Публиката аплодира и после се потопи в неповторимата емоция на танцовия спектакъл „Ромео и Жулиета“ на балет „Арабеск“.
„Сцена на кръстопът“ се впуска в двуседмично театрално приключение, в което публиката ще види най-добрите заглавия от националната сцена в България.