24 септември понеделник 19.00 ч. Драматичен театър, Голяма сцена - ЗАКРИВАНЕ НА ФЕСТИВАЛА

РОМАНЪТ НА МОЯ ЖИВОТ

Представяне на книгата и филма,

посветени на 75-годишнината на

ПРОФ. СТЕФАН ДАНАИЛОВ

 

sdk

 

Много от историите, разказвани за мен през годините, са по-различни от истината, която стои зад тях. Някои са ме белязали, другите съм забравил.

 


Може да звучи като клише, но мисля, че съм успешен човек. Честен, открит и весел. Благодарен съм и не скривам радостта си от добрата дума. Не съм плейбой, макар че и така ме наричаха. Аз просто харесвам и обичам жените. Понякога нарочно дразня тези, които ме предизвикват. Правя го майсторски, все пак съм добър актьор. Никога не съм живял с мисълта, че светът е мой. 

Стефан Данаилов

 

 

На 27 години той става най-популярният човек в България. И на 75 – продължава да е! Какво се е случило през годините с този обичан артист, харесван мъж, последователен политик и щедър преподавател? Да застанеш лице в лице със спомените си е привилегия на смелите. Да подредиш пъзела от срещи, чувства, тревоги, успехи, разочарование... и самота, е усилие. Усилие на сърцето и паметта. Завиждам на Стефан Данаилов за лекотата, с която преминава през уязвимостта на времето. Тази книга е обяснение в любов към публиката.

Георги Тошев