18 хиляди гледаха „Сцена на кръстопът”

ceca2

Представленията от програмата на театралния фестивал „Сцена на кръстопът” са гледани от 18 хиляди зрители. Шест хиляди повече са пловдивчаните и гостите на града, влезли в залата, в сравнение с изданието през 2012 г. Те избраха своето заглавие измежду 21 спектакъла – 11 на голяма сцена и 10 в Камерната зала.

Публиката откри своя театрален хоризонт (каквото е и мотото на фестивала) въпреки премеждията – пожара в голямата зала на Драматичния театър и инцидента с падналата чига в дома на културата, която рани сценични работници от Младежкия театър.

Пожарът в Драмата принуди организаторите да преместят част от спектаклите в Дома на културата „Борис Христов”. Липсата на кръг направи невъзможно гостуването на Народния театър със спектакъла „Веселите уиндзорки”. После паднаха „Почти представление” и „Господин Балкански” заради злополуката в салона на Дома на културата.

Прочети повече...

ОББ отличи "Хората от Оз" със специален приз

obb

Специален приз за изключителния спектакъл "Хората от Оз" връчи мениджърът "Връзки с обществеността и спонсорство" на ОББ Анка Костова.

За мен е чест да поднеса тази награда на невероятно талантлив човек като Цветана Манева.

Прочети повече...

Старите клоуни с почетни грамоти от фестивала

DSC 0301 800x450

Брилянтните актьори Марин Янев, Стефан Мавродиев и Илия Добрев вдигнаха на крак Камерната зала на Драмата с играта си.Триото клоуни от спектакъла "Търси се стар клоун" на Народния театър получи специални грамоти от "Сцена на кръстопът" за вдъхновяващото си присъствие. Веселото на пръв поглед представление просълзи актьори и публика.

Прочети повече...

Димитър Атанасов с премиера на театралния фест

Пиdim3сателят Димитър Атанасов отпразнува 60-годишнината си с премиера на книгата "Литературна анкета. Димитър Атанасов" от Милена Видралска в Камерната зала на Драмата. Салонът се пукаше по шевовете за представянето, зрители имаше и в коридора на театъра.

Благодаря на проф. Стефан Данаилов за поканата тази творческа вечер да се впише в програмата на театралния фестивал "Сцена на кръстопът". Чест е за мен, каза писателят, който не крие пристрастието си към театъра.

Тази книга е вълнуващ, много четивен документален роман.Емоционален разказ за родния дом, любимото куче, градовете, към които юбилярят е привързан, каза поетът Румен Леонидов.Той призова хората, които обичат книгата, да прочетат "Литературна анкета", защото ще открият интересни детайли за личността и емоционалния свят на Димитър Атанасов.

 

Прочети повече...

Рашко Младенов и Константин Цеков играят за Драмата

la

Рашко Младенов и Константин Цеков ще изиграят благотворително спектакъла си "Ла" на 25 септември от 19 часа в Камерната зала на Драмата. Инициативата е на фестивала "Сцена на кръстопът". Всички приходи от билети ще бъдат преведени по набирателната сметка на Драматичния театър за възстановяването на голямата зала след пожара.

 "Ла" е изцяло авторски спектакъл - драматургията е на Рашко Младенов, музиката - на Константин Цеков от ФСБ.

 Историята е за двама възрастни в старчески дом. Те са останали сами, единственото нещо, което ги радва, са музикалните инструменти, които са донесли със себе си - теремин, роял, електрическо пиано, акордеон и клавишна свирка. Двамата използват музиката, за да общуват помежду си.

Прочети повече...