Габриела Хаджикостова дари хонорар за Пловдивския театър

gab

 

Актрисата Габриела Хаджикостова дари хонорара от участието си във фестивала "Сцена на  кръстопът" за възстановяването на изгорялата при пожар сцена на Драматичния театър. Тя  гостува на есенния театрален празник с моноспектакъла "Зебра" по текст на Яна Добрева.  Габриела участва за втори път на "Сцената" и бе изключително развълнувана, че се завръща  под тепетата. След пристигането си в Пловдив тя поиска да види какво се е случило в театъра  и се разстрои при вида на голямата зала в Драмата. Веднага след това актрисата отишла и  лично внесла по събирателната сметка на театъра хонорара си в най-близката банка.

Хаджикостова е основател на Малко театро Будапеща. Заради приноса си към културата тя е  удостоена с награда Златен почетен кръст на Република Унгария. Тя прави много за  популяризирането на българската култура в чужбина и на унгарската у нас.

 

Екипът на фестивала "Сцена на кръстопът" се отблагодари на талантливата актриса със  специален букет цветя. След представлението й директорът на Драмата Кръстю Кръстев се  срещна с нея, за да благодари за човешкия жест.