Ierma - Scena na krystopyt 14

ОББ награди Диана Добрева

22nnovini-Diana DПоздравявам Пловдив за номинацията за Европейска столица на културата през 2019. Имаше много дискусии защо е избран градът, но истината е, че той го заслужава.  ОББ подкрепя постиженията в театъра и връчва специалната си награда за невероятния подход на Диана Добрева за спектакъла й „Йерма”, каза Анка Костова, представител на банката.


Много благодаря на фестивала „Сцена на кръстопът”, че  ме канят да покажа представленията си години наред. Пловдив има най-възхитителната публика на целия свят. Благодаря, че бях част от магията. Пожелавам висок дух, кураж, сили, смелост, докъдето можем, каза още Диана Добрева.


Екипът на Театър „Българска армия” се включи в партито на Домейн Пещера и на чаша вино  - по традиция, се срещна с приятелите на фестивала.

"Йерма" на финала на "Сцената"

ier5Спектакълът "Йерма" на театър "Българска армия" ще спусне завесите на "Сцена на кръстопът" тази вечер от 19 часа в дома на културата "Борис Христов". Домакин на последното представление в програмата на форума е ОББ, а закриването ще уважи зам.-кметът Стефан Стоянов.

 

18-тото издание на фестивала "Сцена на кръстопът" е на финала си. Публиката в Пловдив имаше възможността да се наслади на най-разнообразни като форма и жанр представления, на любопитни срещи с български творци, свързали съдбата си с театъра. 22 представления, поредица от интересни премиери на книги, посветени на емблематични артисти като Чочо Попйорданов, Велко Кънев, атрактивни улични акции, уъркшоп, театър на маса - пълнолетната "Сцена" имаше всичко, за да направи живота на феновете си интересен.

Прочети повече...

Стефан Стоянов: Преживяхме две незабравими седмици

11nnoviniПреживяхме две неповторими и специални  седмици с представленията, които публиката на „Сцена на кръстопът” видя. Вълнуващи, защото Пловдив вече бе обявен за Европейска столица на културата през 2019, сподели зам.-кметът на община Пловдив  Стефан Стоянов на закриването на театралния форум.  Той благодари на заместник-министъра на културата Боил Банов, че е споделил емоцията и присъства на закриването на фестивала.


Надявам се до другото издание на „Сцена на кръстопът” да сме напреднали с ремонта на голямата зала на Драматичния театър. Благодаря за съпричастността на Министерството на културата и за готовността да помогнат  да бъдат заложени средства за ремонта на театъра  от служебното правителство , каза още Стоянов.

Прочети повече...

Неда Соколовска: Границата между нашия свят и този на улицата е тънка


"Невидими №3: Дом" е представление за различните хора. Представление, което цели хората да погледнат с по-друго око на клошарите. Сред тях има и поети, и инженери. Границата между нашия спокоен живот и техния свят е много малка. Достатъчна е само една крачка, каза режисьорът Неда Соколовска.

 

"Невидими №3: Дом" разтърси публиката в залата на Дома на културата "Борис Христов", а след края на спектакъла всички можеха да си закупят стихосбирката на поет-клошар.