17 септември, четвъртък, 19 ч., Дом на културата „Борис Христов”

Драматичен театър ”Иван Димов”-Хасково
„МЪРЛИН МЪРЛО”  
от Николай Коляда

 

Marlin Marlo 2

 

 

 

Постановка: Стайко Мурджев
Участват: Ирмена Чичикова, Васил Дуев, Радина Кърджилова, Дамян Тенев / Велислав Павлов


Критиците определят "Мърлин Мърло" като дива провинциална история - нито трагедия, нито драма, а комедия, взета от самия живот, клоняща към гротеска.

"Не съм мислил нарочно как да направя картината по-черна, за да плаша хората. Унижените, оскърбените, забравените, нещастните са героите, които виждам наоколо. Знам всичко за тях и те са ми скъпи" – казва Коляда.

Две сестри (Ирмена Чичикова и Радина Кърджилова) отчаяно мечтаят да заминат за Москва и да се измъкнат от скучния си провинциален живот. Защо това се оказва невъзможно?

 

ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН РОДИТЕЛСКИ КОНТРОЛ. СПЕКТАКЪЛЪТ НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ЗА ЗРИТЕЛИ ДО 16-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ.

 

 

Marlin Marlo 3Критиците определят "Мърлин Мърло" като дива провинциална история - нито трагедия, нито драма, а комедия, взета от самия живот, клоняща към гротеска. "Не съм мислил нарочно как да направя картината по-черна, за да плаша хората. Унижените, оскърбените, забравените, нещастните са героите, които виждам наоколо. Знам всичко за тях и те са ми скъпи" – казва Коляда. Две сестри / Ирмена Чичикова и Радина Кърджилова/ отчаяно мечтаят да заминат за Москва и да се измъкнат от скучния си провинциален живот. Защо това се оказва невъзможно?  
Николай Коляда е актьор, прозаик, драматирг, сценарист, театрален режисьор. Роден е през 1957 г., завършва театрално училище в Свердловск и става актьор.Написва 86 пиеси, които се играят по целия свят. Живее в Екатеринбург, ръководи собствен театър и има множество ученици и последователи. Заявява категорично:"Освен театъра нямам нищо друго в живота".
Ирмена Чичикова  има награда „АСКЕЕР” за гл.женска роля в „Нирвана” от Константин Илиев, постановка на Иван Добчев в ТР”Сфумато”. И номинация за „ИКАР”, за поддържаща женска роля в спектакъла „Изкуствотода смиташ килима” от И.Бергман с режисьор Деси Шпатова. Изпълнява една от гл.женски роли във филма „Виктория”, който м.г. бе представен на фестивала „Сътданс”в САЩ. Родена е в Пловдив през 1984 г., през 2008 г. завършва класа на проф.Маргарита Младенова и проф.Иван Добчев в НАТФИЗ.
Радина Кърджилова се снима във филма”Последният бей на Балканите”/2003 /, но става известна с ролите на Сияна от „Стъклен дом” / 2010/ и Беки от „Тилт” /2010/. И като Ива във филма „Фамилията”/2013/. Родена е през 1986 година, през 2009 г. завършва НАТФИЗ в класа на проф.Пламен Марков и Ивайло Христов. Част е от трупата на Театър българска армия.
Васил Дуев има номинация за  АСКЕЕР 2013  в категорията „изгряваща звезда” за ролите на Свалячът и Сексистът в „Самотни персонажи” / автор и постановка-Васил Дуев/, поставен в ТР”Сфумато”. Публиката го гледа на сцената на Народния театър в „Рицар на Светия Дух”, в Младежкия театър –„Буре барут”, в Пловдивския театър – „Антихрист”. Роден е през 1990 г., завършил е НАТФИЗ в класа на проф.М.Младенова и проф.Ив.Добчев.Marlin Marlo 4
Велислав Павлов има над 30 участия в наши и чужди филмови продукции. Изпълнява гл.роля в сериала „Отплата”, играе в „Дзифт”, „Източни пиеси”, „Шменти капели” и др. Снимал се е с холивудските звезди Джон Кюсак, Хилъри Дъф, Мариса Томей, Вал Килмър. Театралната публика го гледа в „Рибарят и неговата душа” на Театър 199, в „Кралят Елен” на Народния театър „Ив.Вазов”, в „Майстори” на Смолянския драматичен театър. Завършил е актьорско майсторство в НБУ.