Подкуп на "Сцената"

W 3Любопитен етюд с портфейл изиграха Теди Москов и директорът на Пловдивския театър Кръстю Кръстев минути преди старта на спектакъла "Пурпурният остров". Емблематичният режисьор излезе на сцената, за да получи юбилейния плакет на фестивала. Вместо красивата кутийка облечена в плюш, Кръстев извади портмонето си.

Двамата се обърнаха с гръб и започнаха да си шушукат, а публиката избухна в смях. В крайна сметка Москов получи наградата си, оповестена емоционално и на висок глас от директора на Драмата.

Не викай в ухото ми, продължи закачката режисьорът, а после със сериозен глас обяви: "Дано представлението ви хареса. То не блести с изключителна режисура, но блести с актьорска игра. Това е първият път, в който "Пурпурният остров" се поставя на българска сцена - една пиеса, писана е през 1927 г., а е поставена едва през 1988-а".

След финалните акорди на спектакъла стана ясно, че сценката с портфейла никак не е случайна и е любопитна отправка към нравите и ситуациите, които Михаил Бургаков вплита в "Пурпурният остров".