Парти за инж. Георгиев

th 1503109964 1164x728Главният спонсор на фестивала "Сцена на кръстопът" инж. Димитър Георгиев отбеляза обявяването си за почетен гражданин на Пловдив с парти в ресторант "Рубаят Арт" в Драматичния театър. Той получи поздравления от хората, които го предложиха за почетен гражданин - инициативния комитет начело с бившия кмет Спас Гърневски, депутата и учредител на Международния фестивал "Сцена на кръстопът" проф. Стефан Данаилов, доц. д-р Никола Добрев, председател на Борда на КЦМ 2000 АД, д-р Анастас Бадев, бивш зам.-кмет по култура три мандата, проф. Даниела Дженева, зам.-ректор на АМТИИ, председател на Комисията по култура в ОбС и шеф на ансамбъл "Тракия", Кръстю Кръстев, директор на Пловдивския драматичен театър, Пенка Калинкова, журналист и театровед, д-р Антон Баев, поет, писател, журналист и собственик на сайта Plovdiv-online, проф. Анастас Славчев, почетен гражданин на Пловдив, артсекретар на Международния фестивал на камерната музика, Димитър малашинов, изпълнителен директор на "Сцена на кръстопът" и секретар на Инициативния комитет, Цвятко Сиромашки, скулптор.

Те се събраха на по чаша вино, за да си спомнят началото на фестивала и да споделят вълнуващи случки, преживени през 20-те години история на "Сцената".

На празника бяха почетени и хората, които през годините помагаха на фестивала - дългогодишното пресаташе Пенка Калинкова, директорът на театъра Кръстю Кръстев и журналистът Антон Баев.