Гергов посрещна студентите на Ламбо

decaБизнесменът Георги Гергов посрещна момичетата и момчетата на Стефан Данаилов. Екипът на собственика на хотел „Санкт Петербург” обгрижваше  абсолвентите на Мастера преди спектакъла им „Ателие” в продължение на два дни. Гастролите на новите лица на българския театър на сцената на фестивала „Сцена на кръстопът” са традиция. Проф. Данаилов събра под тепетата абсолвентите си и младите хора, които от тази есен са част от неговия клас. Заедно с тях в Пловдив са и асистентите на Ламбо Росица Обрешкова и д-р Сава Драгунчев.

Подкуп на "Сцената"

W 3Любопитен етюд с портфейл изиграха Теди Москов и директорът на Пловдивския театър Кръстю Кръстев минути преди старта на спектакъла "Пурпурният остров". Емблематичният режисьор излезе на сцената, за да получи юбилейния плакет на фестивала. Вместо красивата кутийка облечена в плюш, Кръстев извади портмонето си.

Двамата се обърнаха с гръб и започнаха да си шушукат, а публиката избухна в смях. В крайна сметка Москов получи наградата си, оповестена емоционално и на висок глас от директора на Драмата.

Не викай в ухото ми, продължи закачката режисьорът, а после със сериозен глас обяви: "Дано представлението ви хареса. То не блести с изключителна режисура, но блести с актьорска игра. Това е първият път, в който "Пурпурният остров" се поставя на българска сцена - една пиеса, писана е през 1927 г., а е поставена едва през 1988-а".

След финалните акорди на спектакъла стана ясно, че сценката с портфейла никак не е случайна и е любопитна отправка към нравите и ситуациите, които Михаил Бургаков вплита в "Пурпурният остров".

Луиза Григорова любимка на феновете

luiЛуиза Григорова бе една от актрисите, които се радваха на най-голямо внимание от страна на феновете след спектакъла „Бел Ами” на Малък градски театър „Зад канала”. Цели групи почитателки на театъра обграждаха чаровната Луиза, а тя – макар и уморена, не отказа снимка на никого. Григорова се усмихваше пред светкавиците на джиесемите и фотоапаратите.

Парти за инж. Георгиев

th 1503109964 1164x728Главният спонсор на фестивала "Сцена на кръстопът" инж. Димитър Георгиев отбеляза обявяването си за почетен гражданин на Пловдив с парти в ресторант "Рубаят Арт" в Драматичния театър. Той получи поздравления от хората, които го предложиха за почетен гражданин - инициативния комитет начело с бившия кмет Спас Гърневски, депутата и учредител на Международния фестивал "Сцена на кръстопът" проф. Стефан Данаилов, доц. д-р Никола Добрев, председател на Борда на КЦМ 2000 АД, д-р Анастас Бадев, бивш зам.-кмет по култура три мандата, проф. Даниела Дженева, зам.-ректор на АМТИИ, председател на Комисията по култура в ОбС и шеф на ансамбъл "Тракия", Кръстю Кръстев, директор на Пловдивския драматичен театър, Пенка Калинкова, журналист и театровед, д-р Антон Баев, поет, писател, журналист и собственик на сайта Plovdiv-online, проф. Анастас Славчев, почетен гражданин на Пловдив, артсекретар на Международния фестивал на камерната музика, Димитър малашинов, изпълнителен директор на "Сцена на кръстопът" и секретар на Инициативния комитет, Цвятко Сиромашки, скулптор.

Прочети повече...

Бел Ами извън сцената

belКалин Врачански влезе в кожата на привлекателния за жените Бел Ами и в реалния живот. Веднага след спектакъла по едноименния роман на Ги дьо Мопасан, в който актьорът се превъплъщава в образа на провинциалния младеж Жорж Дюроа, той отново бе обкръжен от желаещи да се докоснат до него. Този път като фенки на чаровния актьор се изявиха продуцентът на „Сцена на кръстопът” Ирен Чанкова и помощник-режисьорът в Пловдивския театър Ирен Алексиева. Докато двете позираха за снимка с Врачански, Симеон Алексиев водеше оживен разговор с Василена Атанасова. Талантливата актриса в продължение на пет сезона бе част от трупата под тепетата и направи множество забележителни роли, сред които Мей от „Побъркани от любов”.

 

Прочети повече...