14 септември, сряда, 19 ч., Драматичен театър, Голяма сцена

МАЛЪК ГРАДСКИ ТЕАТЪР „ЗАД КАНАЛА“ – СОФИЯ
„БЕЛ АМИ”
от Юрий Дачев по Ги дьо Мопасан

 

 bel ami 9

 

Режисьор: Бина Харалампиева
Сценография: Петя Стойкова
Костюми: Петя Стойкова и Елица Георгиева
Музика: Асен Аврамов
Фотограф: Павел Червенков
Участват: Калин Врачански, Петър Калчев, Луиза Григорова, Герасим Георгиев-Геро, Василена Атанасова, Алиса Атанасова, Таня Пашанкова, Христина Караиванова, Владимир Зомбори, Владимир Димитров, Атанас Чопов, Васил Банов

 

 

 

„Бел Ами“ проследява историята на провинциалния младеж Жорж Дюроа, който от обикновен репортер се издига до депутат, но не чрез собствените си възможности, а благодарение на външността и силата си да въздейства върху жените. Изкачването по стълбицата на общественото положение с помощта на прелъстяването и разпадът на нравите са основните мотиви, върху които е изградена творбата. Успехът и сексът – двете движещи сили в света, в който живеем.

 

 

bel ami 15„Темата за властта, за промяната – това е, което ме интересува“ – разкрива Бина Харалампиева. В пиесата Жорж Дюроа е добро момче, но светът го превръща в онова, което е – „симпатичното чудовище“ на финала. „Нашият Жорж се влюбва, привързва се, обмисля“, но той се променя. Обществото, хората около него, неговата собствена жажда за успех и лукс го променят. Красивият Дюроа с хубавите мустаци се възползва от сантименталността и романтичните представи на жените с техните стремежи, за да реализира своите. И го постига.
Постановката интерпретира ситуациите от романа и ни ги поднася ефектно, с лек хумор и удоволствието на своите автори.
А ние се питаме как ли бие сърцето на Бел ами.“


Елиза Младенова

Аскеер за "Поддържаща женска роля" за Василена Атанасова за ролята на Натали Валтер в  „Бел Ами” от Юрий Дачев, по Ги дьо Мопасан, постановка Бина Харалампиева, Малък градски театър „Зад канала” 

 

Представлението е с продължителност 130 минути

 

bel ami 17bel ami 11