Квалитетни питиета и вкусни изкушения след старта на „Сцената”

20170910 215328Екипът на фестивала „Сцена на кръстопът“ бе домакин на стилно парти след откриването в двора на Драматичния театър. На него присъстваха меценатите, които от години подкрепят форума начело с главния спонсор инж. Димитър Георгиев, собственик на козметична компания „Роза Импекс“, д-р Никола Добрев, председател на Съвета на директорите на КЦМ, собственикът на МАИ Груп ЕООД инж. Мирослав Иванов.


Гостите отбелязаха старта на фестивала с вкусни и квалитетните вина KABILE на „Вила „Ямбол“.


Създадохме виното KABILE като носител на изконното ни културно наследство. Бяхме сигурни, че хилядолетните традиции на траките във винопроизводството трябва да се съхранят и продължат, и то в същия регион и благодатен тероар, който те са обитавали. По същия начин подкрепяме културни начинания от различни сфери на живота, които обогатяват вътрешния ни свят. Такова събитие е международният театрален фестивал „Сцена на кръстопът“, който ние дълбоко ценим и поздравяваме за дългогодишното старание. Тази година организаторите отново ни подготвят вълшебна плеяда от пиеси, чието случване ние подкрепяме с най-голямо удоволствие, разкри пред екипа на „Сцената“ Красимир Аврамов, изпълнителен директор на „Вила Ямбол“.


Празника уважи заместник-министърът на културата Амелия Гешева, която водеше оживени разговори с председателя на общинския съвет Савина Петкова и председателя на Занаятчийската камара и член на Управителния съвет на общинската фондация „Пловдив 2019“ Тони Симидчиева. Артистичното войнство също се включи празника за откриването. Наред с участниците в спектакъла „Руски мармалад. PostChekhov“ колегите си подкрепиха и колегите им участници в спектакъла „Момчето от последния чин“, чиято премиера е на 11 септември. Сред гостите бяха и режисьорът Диана Добрева, актрисите Параскева Джукелова и Илиана Коджабашева, арх. Даниела Джуркова, която доскоро бе начело на Националния институт за недвижимо културно наследство, Стоян Янкулов-Стунджи.

 

20170910 21345020170910 21451120170910 21500920170910 215802