6000 зрители аплодираха „Сцена на кръстопът“

16Благодаря ви за вниманието, благодаря и на моя земляк инж. Димитър Георгиев за специалното отношение и цветята. Това каза Георги Мамалев след спектакъла „Мнимият болен“ на Народен театър „Иван Вазов“, с който бе закрит фестивалът „Сцена на кръстопът“. Големият български актьор отпразнува 65-годишнината си с публиката на най-големия есенен театрален форум у нас и не пропусна да сподели, че Пловдив е много специален за него.


Служил съм тук. Помня времето в ДНА. Тук бе премиерата и на първия ми филм. Прожектираха го в кино „Балкан“, а аз заедно с приятелите ми войници – облечени в униформите си, го изгледахме в салона. Когато ме разпознаха, хората започнаха да ме хвърлят във въздуха, разказа Мамалев и прегърна от сцената всички зрители, изправили се на крака, за да го аплодират.

 


17След заслужения поклон на публиката към един от любимите български актьори, на сцената излязоха директорът на Пловдивския драматичен театър Кръстю Кръстев и заместник-кметът с ресор „Култура и туризъм“ инж. Александър Държиков. Двамата закриха 21-ото издание на „Сцена на кръстопът“ с обещание зрителите да получат още повече театър догодина.


Благодарим на публиката за интереса, благодарим на Община Пловдив и Министерство на културата за финансовото рамо и на щедрата подкрепа на меценатите - главния спонсор Роза Импекс и на КЦМ 2000, KABILE, строителна компания "Маи-груп" ЕООД, „Атаро Клима”, „Димитър Маджаров”. Очакваме ви догодина пак, каза Кръстю Кръстев. Инж. Държиков допълни: „Всичко хубаво има своя край. Пловдив бе театрална столица на България тези две седмици. Благодарим на публиката, спонсорите и на чудесните актьори, които гледахме“. Кръстев оповести пред пълния до краен предел салон, че тази година „Сцена на кръстопът“ е отличила доц. инж. д-р Никола Добрев със специалния приз на форума за принос към театралното изкуство.


6000 зрители аплодираха представленията, селекционирани от екипа на бащата на фестивала проф. Стефан Данаилов. Те бяха представени от трупи от цяла България. Форумът посрещна и чужди гости. През 14-те дни имаше и богата програма от съпътстващи събития с премиери на книги и спектакли, със специални вечери, посветени на големите имена в българския театър Юлия Огнянова и Константин Илиев.