Студентите на Ламбо купонясваха в „Сол и пипер”

8Собственикът на строителна компания МАИ ГРУП инж. Мирослав Илиев и неговата съпруга Юлияна бяха домакини на стилно парти за студентите от класа на проф.Стефан Данаилов ден преди официалното закриване на „Сцена на кръстопът”. Третокурсниците се забавляваха, пяха и опитаха от вкусните изкушения от менюто на ресторант „Сол и пипер”. Собственикът на култовото заведение Николай Боруков отвори специално за събитието в почивния ден, за да направи преживяването на бъдещите актьори още по-незабравимо. Инж. Илиев сияеше и няколко пъти повтори, че е важно да обичаме и обгрижваме тези деца, защото само след няколко години ще ги гледаме по театралните сцени като професионални актьори. Малко след полунощ асистентът на Мастера д-р Сава Драгунчев подкани младежите да се прибират в хотела, защото на другия ден предстоят репетиции за представянето на книгата „ Романът на моя живот”.

Специални дарове за актьорите от Украйна

7Специални дарове за актьорите от Националния академичен драматичен театър „М. Занковецка“ от Лвов поднесе изпълнителният директор Димитър Малашинов. Камерната зала на Драматичния театър се изправи на крака и аплодира бурно изпълнението на актьорите Дмитро Каршневич и Олег Сикиринский, които представиха „Мъжът на жена ми“ от Миро Гавран.
След края на представлението украинските гости и организаторите на фестивала си размениха дарове, с които отбелязаха успешния гастрол на трупата от Лвов.

Главният спонсор на „Сцената“ аплодира фестивалните представления

5Главният спонсор на „Сцена на кръстопът“ инж. Димитър Георгиев, собственик на козметична компания „Роза импекс“ и почетен консул на Украйна в Пловдив, изгледа спектакъла „Петел“ в компанията на изпълнителния директор на фестивала Димитър Малашинов.

Георгиев проследи почти всички представления на „Сцената“ и не изневери на традицията да се превърне в посредник в обмена на култура между Украйна и България. Благодарение на контактите му под тепетата гостува Националният академичен драматичен театър „М. Занковецка“ от Лвов.

„Млада Виена“ гостува на „Сцена на кръстопът“

6Как секунди преди да потегли към България Младен Влашки открива информация за едно изгубено експозе за постановка на Теодор Траянов във Виена? Как критиката приема спектакъла и каква е личната съдба на Траянов? Как знакови имена като Артур Шницлер и Хуго фон Хофманстал бележат българската култура? Отговорите на тези изключително интересни въпроси даде Младен Влашки по време на представянето на книгата „Млада Виена" в млада България. Драматургията на "Млада Виена" и нейните театрални литературни проекции в България до 1944 г.“ в рамките на съпътстващата програма на „Сцена на кръстопът“.

Модератор на вечерта бе Борис Минков, а самият Влашки разказа какъв изследователски път е изминал, за да напише книгата.

Шекерова заслужи пълно 6 в Пловдив

4Иванка Шекерова показа, че е пълно шест с моноспектакъла си „Никой не е пълно 6“. Години наред тя е верен поддръжник на фестивала „Сцена на кръстопът“ и участва с представления на Хасковския театър или концертни изяви.
Тази година пловдивската актриса избра да представи пред публиката моноспектакъла си в рамките на съпътстващата програма на фестивала. Публиката в Bee Bop Café остана без дъх от емоционалното и забавно приключение, което актрисата поднесе.

В свои интервюта Шекерова разкрива, че „Никой не е пълно 6“ се родила както всяка друга добра идея - на по чашка, а за да стане тази идея страхотна, допринесло и морето. Така един залязващ летен ден в Лозенец, докато Шекерова, се забавлявала върху случка от живота си, на събеседника Елин Рахнев му хрумва идеята за нов моноспектакъл.

След известно време съвместната работа на двамата творци дава резултат, а публиката вече се радва на хрумването им, наречено „Никой не е пълно 6”.