Гранд хотел Пловдив посрещна проф. Стефан Данаилов

 U0A3753Гранд хотел „Пловдив” бе любезен домакин на проф. Стефан Данаилов. Арт директорът на фестивала „Сцена на кръстопът” избра емблематичния хотел за двудневното си пребиваване под тепетата. Домакините му дискретно и с много уважение се постараха престоят в гранд хотела да бъде удобен и да осигури на Мастера спокойствието да се подготви за предстоящия спектакъл „Актрисата”. Представлението постави точка на 23-ото издание на „Сцената”, а публиката дълго аплодира Ламбо на финала.

Красимира Казанджиева и Стефан Германов аплодираха „Апарт”

 U0A1974Актьорите Красимира Казанджиева и Стефан Германов аплодираха „Апарт” в Камерната зала на Драматичния театър. Семейният тандем пристигна под тепетата, за да съпреживее документалния спектакъл, вдъхновен от разкази и интервюта от сборника „Артисти със сребро в косите”. Двамата често пътуват до Пловдив, за да се потопят в атмосферата на фестивала „Сцена на кръстопът”, а компания им прави Юлия Петрова, хормайстор и пианист в Хора на пловдивските момчета.

Тримата се поспряха в двора на театъра преди да влязат в залата. Специално дойдоха да ги поздравят актьорите Христо Гърбов и Симеон Алексиев.

Иван Петрушинов и Ивайло Христов пред обектива на „Сцена на кръстопът”

IMG 0126Актьорът от Пловдивския театър Ивайло Христов и колегата му Иван Петрушинов от Малък градски театър „Зад канала” охотно позираха пред обектива на фотографа на „Сцена на кръстопът” Антония Маринова. Двамата се прегърнаха и споделиха впечатления от спектакъла „Празникът” на Явор Гърдев.

На особено внимание от феновете на театъра се радваха други двама участници в представлението – пловдивчанинът Владимир Зомбори и Христо Пъдев, който доскоро бе част от трупата на Пловдивския театър. Те позираха и се здрависаха с мнозина, а накрая запечатаха мига в групова снимка.

Русалия Кирова аплодира Мавродиев

IMG 20190915 205829Среща между стари приятели провокира гостуването на спектакъла „Аз, Фойербах” на Младежки театър „Николай Бинев”. Сред публиката в Камерната зала на Драмата бе балерината, муза и съпруга на големия пловдивски художник Димитър Киров – Русалия. Тя аплодира актьора Стефан Мавродиев, а след края на представлението се срещна с него, за да си спомнят славните години на Младежка сцена в Пловдив. Тогава режисьорът Крикор Азарян събира под тепетата изключителни млади артисти, сред които е и Стефан Мавродиев. Заедно с Антон Горчев, Соня Маркова, Руси Чанев, Милен Пенев и Елена Райнова, Тодор Колев и Добромир Манев те правят революция в театъра със спектакли като „Уестсайдска история”.

В този период младите актьори бързо се сближават и стават приятели с художниците на Пловдив. Тази дружба продължава и след като Младежката сцена спира да съществува в първоначалния си вид.

Вино „Кабиле” като комплимент към публиката на „Сцена на кръстопът”

1Спонсорът на „Сцена на кръстопът” фирма Пауър Брандс зарадва ценителите на хубавия театър и висококвалитетните вина с подарък. След края на спектакъла „Защото на мама така й харесва” на театър „Възраждане” петима от зрителите откриха запазения знак на „Кабиле” под стола си и получиха подарък бутилка вино.

Вече от няколко години Пауър Брандс радва с дионисиевата напитка всички актьори – участници в „Сцена на кръстопът”. В двора на Драмата публиката има възможност и да дегустира вината им и да се вдъхнови за емоцията, наречена театър.