Търси се ...

С пълна пара върви продажбата на билети за фестивалните представления, показва проверка на билетните каси. За откриването на Античния театър с „Укротяване на опърничавата” има места само в крайните два сектора. На подчертан интерес се радват „Лазар и Иисус”, двата спектакъла на проф. Азарян – „Три сестри” и „Чайка”, „Малка пиеса за детска стая”, „Коко Шанел” с Цветана Манева...

Тази година дирекцията на „Сцена на кръстопът” е подготвила изненада за най-ревностните театрални зрители – закупилите най-много билети ще бъдат зарадвани с награди от спонсорите на фестивала.

НАЛАГА СЕ

Поради големия зрителски интерес към спектакъла „Пигмалион”, ще има второ представление на 24-ти септември. Неуспелите да се вредят за предния ден, да не униват. Както изглежда, и други спектакли ще бъдат повторени в „Сцена на кръстопът+”, защото са продадени и „Малка пиеса за детска стая”, и „Коко Шанел”, а чуваме, че това се отнася и за „Сексуалните неврози на нашите родители”.

СПОНСОРИ ПАТРОНИРАТ СПЕКТАКЛИ

„ДИМЕКС  ХОЛДИНГ” на инж. Димитър Димитров  като патронираща фирма на спектакъла „Красива птичка с цвят зелен” дава вечеря на  възпитаниците на професор Стефан Данаилов в ресторант „Лайпциг”, съобщи изпълнителният директор на фестивала Димитър Малашинов.

В четвъртък пристига в Пловдив трупата на Московския театър „Тень”. Московчани ще покажат своя спектакъл „Метаморфози”, който е част от програмата на Годината на Русия в България. Те ще бъдат настанени в хотел „Империал” и ще имат време да разгледат хубостите на града на хълмовете. Патронираща тяхното представление е Козметичната компания „РОЗА ИМПЕКС” на генералния спонсор инж. Димитър Георгиев. За руските гости инж. Георгиев дава вечеря.

Да обсъдим

В теоретичната конференция „Пространството на режисьора в днешния български театър”, която ще се състои на 15 септември от 10 часа в конферентна зала на хотел „Белвил” ще вземат участие театралните критици Аве Иванова, Богдана Костуркова, Гергана Пирозова, Мирослава Кортенска, Светла Бенева, Димитър Чернев, актьорът и председател на Фондация „А’Аскеер” Милен Миланов, театралните режисьори Стилиян Иванов, Биляна Петрова, Григор Антонов, Младен Алексиев, Гергана Димитрова, както и техни пловдивски колеги. Водеща дискусията е Красимира Филипова.

УСПЕШНА ТЕАТРАЛНА СЕДМИЦА

Изтече седмица от внушителния театрален старт на ХІІ-ия Есенен международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът”, който се патронира от учредителя на феста проф. Стефан Данаилов – министър на културата.
Изиграни бяха 15 представления и бяха осъществени 4 съпътстващи фестивални прояви пред близо 9500 зрители.От продажба на входни билети към 18 септември са реализирани над 52 000 лева. Тази стойност потвърждава високия интерес на пловдивчани към традиционния театрален маратон „Сцена на кръстопът”, каза изпълнителният директор Димитър Малашинов.
Тазгодишното издание на фестивала се радва на сериозна и щедра финансова подкрепа от спонсорското семейство. Сред 10-те проспериращи търговско-производствени и банкови фирми с най-голям финансов дял се открояват козметичната компания „Роза импекс” – генерален спонсор на феста, ОББ, КЦМ 2000, „Атаро клима”, „Мастер” АД, „Рефан”, „Ондулин” и други.