Сцената отличи най-верните си зрителиФестивалният екип на "Сцена на кръстопът" отличи най-ревностните си почитатели, които се наредиха пред касите на Драматичния театър и пред общината още преди официалното им отваряне. Първите трима, които си закупиха билети за представленията от 16-тото издание на есенния театрален маратон, останаха приятно изненадани с различни сувенири и рекламни материали от организаторите.

"Сцена на кръстопът": Театърът e лек за душата

Няма значение дали светът ще свърши през 2012 г., както пророкуват някои. По-важното е, че  тази година трябва да станем по-добри, да се обърнем към себе си. А какво по-добро средство да се обърнем към душата от театъра. С тези думи драматургът на "Сцена на кръстопът" Елин Рахнев обяви мотото на тазгодишното 16-то издание "Покаянието". На специална пресконференция организационният екип обяви основните акценти във фестивалния афиш.
220 артисти, режисьори, сценографи ще изнесат пред публика тежестта на 24 спектакъла. 19 са трупите, които ще зарадват ценителите с най-добрите си представления. Доминант в програмата  тази година е Народният театър с четири спектакъла. За първи път Пловдивската драма ще открие форума, а на втория фестивален ден  ще извади втора премиера - „Бурунданга" с режисьор Атанас Атанасов.
Прочети повече...

Танцьорите на Нешка украсиха „Сцената”

Откритата „Сцена на кръстопът” пред Драматичния театър се превърна в притегателно място за пловдивчани заради красивата изява на танцьорите от спектакъла „Среща в „Споменът” на Нешка Робева. За втори ден момичетата и момчетата от трупата радват с изпълненията си. На 18 септември на Античния театър от 20 часа те ще представят целия танцов спектакъл, с който отбелязват 11 години сценична дейност.

Откритата сцена - забава за децата


Откритата сцена, символ на "Сцена на кръстопът", се превърна в любимо място на малчуганите. Голямото катерене, танцуване и пеене започна от мига, в който атрактивната инсталация израстна пред входа на Драматичния театър. Още в първите фестивални часове сцената е място за забавление и благодарение на конферансие, което запознава феновете с най-любопитните детайли от програмата на "Сцената" за деня. Какво интересно ви очаква, как да произнесете любим стих, защо си струва да гледате театър - всичко това ще научите от новия любимец на пловдивчани. За най-малките също има специални изненади, достатъчно е майките и татковците да заредат децата си и да поспрат пред театъра. Заслужава си!

5000 зрители гледаха "Сцената" само за седмица


5000 зрители гледаха спектаклите от първата седмица на фестивала "Сцена на кръстопът". Десет спектакъла, един концерт, изложби и поетичен рецитал фокусираха вниманието на пловдивската публика през първата половина на есенния празник на изкуството. Две бяха премиерите на Пловдивски театър, а сред останалите заглавия доминираше с изявите си НТ "Иван Вазов" - с Рицар на светия дух", "Нощна пеперуда" и "Работно време".

Изложби на сценографката Татяна Димова и експозиция, посветена на меценатите, които подпомагат фестивала -  главният спонсор "Роза импекс", КЦМ 2000 АД,Мастер АД,Атароклима и Ондулин ООД. С нея организаторите изразяват благодарността си за подкрепата да я има и 16-тата "Сцена".

Програмата допълни и поетичният спектакъл "И падам си по теб, Ема Бовари".