Песента “Месечина” на Горан Брегович...

Песента “Месечина” на Горан Брегович вдигна на дансинга всички актьори на Националния театър на Варшава по време на коктейла, даден за престижната трупа от проф. Стефан Данаилов и спонсорите на фестивала “Сцена на кръстопът”. Партито в ресторант “Престиж” бе подгрято с изпълнение на емблематичната песен от филма “Осъдени души” в чест на директора на националната трупа Ян Енглерт. Това е моята песен, пламенно обясняваше полският актьор, изиграл великолепно ролята на отец Ередия от култовия филм на Въло Радев. Топли думи към гостите отправиха проф. Данаилов и генералният спонсор и домакин на купона инж. Димитър Георгиев, собственик на фирма “Роза Импекс”. До тях на празничната маса стояха другите членове на меценатската общност – изпълнителният директор на КЦМ 2000 АД инж. Никола Добрев, управителят на “ДИМЕКС Холдинг” Димитър Димитров, собственикът на Туристическа компания “Лайпциг 91” Радослав Бозуков и инж. Йордан Николов, управител на “Ондулин” ООД. Компания им правеха Ян Енглерт и актьорът Януш Гайос.

Младите звезди на полската трупа се осамотиха в откритата градина на ресторанта, а Анна Ходаковска се грижеше за друг от ВИП-гостите – драматурга Ник Диър.

Малко след 22 часа всички млади хора наскачаха от масите и смаяха българските домакини с великолепно изпълнение на криво хоро под съпровода на песента “Бяла роза”. Полските актьори не се уплашиха дори от сложните стъпки на ръченицата и правото хоро. Те демонстрираха и желязна дисциплина – малко след 22.30 вкупом се отправиха за репетиция към Драматичния театър, не се поддадоха и на изкушенията отрупали масите – маркови питиета и апетитни мезета.