Актьори, организатори и спонсори...

Актьори, организатори и спонсори на Есенния международен театрален фестивал “Сцена на кръстопът” се събраха на стилно парти в хотел “Лайпциг” миналата вечер след откриването на Античния театър. Отбраните мезета, елитните вина, екзотичните плодове бяха само част от изненадите, подготвени от домакина на събирането – Радослав Бозуков. Той изненада приятелите си от спонсорското семейство с торта уникат, декорирана със запазения знак и символите на театралната фиеста под тепетата. Генералният спонсор инж. Димитър Георгиев (“Роза импекс”) и партньорите му инж. Йордан Николов (“Ондолин”) и Радо Бозуков (х-л “Лапциг”) разрязаха тържествено огромното сметаново изкушение. Най-ентусиазирани от лакомствата по масите останаха хлапетата, участници в мюзикъла “Оливър”. Партито уважиха режисьорът Андрей Аврамов, актьорите Стефан Мавродиев, Антоанета Добрева-Нети, техни колеги от пловдивския театър. Сред гостите бяха Емил Бехар и Анастас Бадев.

Дарин Ангелов стресна посетителите в кафенето на...

  Дарин Ангелов стресна посетителите в кафенето на Драматичния театър, появявайки се в двора на куц крак. Часове преди спектакъла “Дванайста нощ” актьорът носител на Аскеер за изгряваща звезда (ролята на Моцарт в "Амадеус" от Питър Шафър, режисьор Бойко Илиев, Младежки театър "Николай Бинев") отмаряше в компанията на свои колеги. Разбрах, че шефът е пострадал и реших да се подмажа. Заедно с ръководството и аз, направо на бербат се направих, шегуваше се Дарин.
После със сериозен тон обясни: “Истината е, че пострадах по време на снимките на “Хъшове” със Сашо Морфов. Стъпих накриво и си счупих крака.” Това далеч не е първата контузия на човек от екипа на Младежкия театър. Първи при инцидент по Нова година пострада Яни Йозов. Невредим, но доста понатъртен, от пътна злополука през лятото се измъкна и заместник-директорът на трупата Петър Кауков.
Сериозната травма на Дарин изправи на нокти екипа на Младежкия театър, след като по време на откриването на Античния театър с мюзикъла “Оливър” актьорът на няколко пъти подскачаше на болния крак с риск да усложни травмата си. Имаше замо един момент, когато усетих, че кракът ми сериозно изхрупа, но се размина, призна Дарин. Актьорът изкара с шина и на мускули и второто представление от фестивалния афиш – “Дванайста нощ” на режисьора проф. Крикор Азарян.
В името на кариерата той се отказал от традиционните методи на лечение при счупвания.
Лекарят ми каза, че трябва да сложа гипс, аз пък му обещах, че до два дни сам ще си го сваля и той се видя в чудо. Така се стигна до поставянето на шината на крака ми и мога да играя, обясни Дарин.

Децата ми са типични тийнейджъри...

Децата ми са типични тийнейджъри и се интересуват единствено от проектите ми за кино и телевизия, разкри пред приятели драматургът Ник Диър. Авторът на множество филмови сценарии и адаптации изненада феновете си и с друго признание. В проекти с мое участие са се снимали Дейвид Суше (“Случаите на Поаро”), Йън Харт (“Ероика”). Джони Лий Милър (“Байрон”), Катлийн Търнър (“Пепеляшка”), но не познавам нито един от тях и не съм се срещал лично по време на снимките, каза Ник. Той бе два дни в Пловдив за българската премиера на спектакъла “Властта” на Националния театър на Варшава. Специално парти в негова чест и в чест на актьорите от престижната трупа и техния режисьор и директор Ян Енглерт даде проф. Стефан Данаилов и генералният спонсор на “Сцена на кръстопът” инж. Димитър Георгиев.

Диана Любенова преживя десет инфарктни минути...

Диана Любенова преживя десет инфарктни минути снощи след премиерата на спектакъла “Плейбек” в Кукления театър. На път за Драмата актрисата и приятелят й – американският продуцент Лес Уелдън, изтеглили пари от банкомат в близост до Римския стадион. Веднага след това се отправили към пловдивския театър за среща с приятели и колеги и там установили, че Лес е забравил парите в банкомата. Няма да са там, тревожеше се Диана, но след минути кавалерът й се върна усмихнат и за нейна изненада инцидентът прикрючи без никакви финансови загуби.

Веднага след това актрисата се отдаде от сърце на разговорите с колегите, събрали се в двора на Драмата след премиерата на “Мисия “Отело”. Пред директора на пловдивския театър Емил Бонев Диана разкри някои от новите си професионални ангажименти. Притежавам правата за България на две хитови реалити предавания. Едното е свързано с живота на полицията и е абсолютно документално без художествена измислица, а другото ще се рови в споделените тайни на случайни пътници попаднали в такси със скрита камера, разказваше Диана Любенова.

Актрисата сериозно замисля и съвместен проект с хореографката Юлиана Сайска. Много добре си паснахме по време на работата в “Плейбек”. Мисля, че можем да направим заедно много интересен движенчески спектакъл, обясни тя.

След като се видяха с колегите си Диана и Лес се запътиха към колата си и потеглиха към столицата по късна доба.

Песента “Месечина” на Горан Брегович...

Песента “Месечина” на Горан Брегович вдигна на дансинга всички актьори на Националния театър на Варшава по време на коктейла, даден за престижната трупа от проф. Стефан Данаилов и спонсорите на фестивала “Сцена на кръстопът”. Партито в ресторант “Престиж” бе подгрято с изпълнение на емблематичната песен от филма “Осъдени души” в чест на директора на националната трупа Ян Енглерт. Това е моята песен, пламенно обясняваше полският актьор, изиграл великолепно ролята на отец Ередия от култовия филм на Въло Радев. Топли думи към гостите отправиха проф. Данаилов и генералният спонсор и домакин на купона инж. Димитър Георгиев, собственик на фирма “Роза Импекс”. До тях на празничната маса стояха другите членове на меценатската общност – изпълнителният директор на КЦМ 2000 АД инж. Никола Добрев, управителят на “ДИМЕКС Холдинг” Димитър Димитров, собственикът на Туристическа компания “Лайпциг 91” Радослав Бозуков и инж. Йордан Николов, управител на “Ондулин” ООД. Компания им правеха Ян Енглерт и актьорът Януш Гайос.

Младите звезди на полската трупа се осамотиха в откритата градина на ресторанта, а Анна Ходаковска се грижеше за друг от ВИП-гостите – драматурга Ник Диър.

Малко след 22 часа всички млади хора наскачаха от масите и смаяха българските домакини с великолепно изпълнение на криво хоро под съпровода на песента “Бяла роза”. Полските актьори не се уплашиха дори от сложните стъпки на ръченицата и правото хоро. Те демонстрираха и желязна дисциплина – малко след 22.30 вкупом се отправиха за репетиция към Драматичния театър, не се поддадоха и на изкушенията отрупали масите – маркови питиета и апетитни мезета.