Пловдивската трупа поля премиера в "Пасифик"

 

Със страхотен купон в ресторант "Пасифик"  отбелязаха премиерата на спектакъла "Живите от мъртвата махала" актьорите от Драматичния театър. Минути след края на представлението групата се събра в двора на театъра и потегли към заведението. Последни останаха съпругата и майката на Алексей Кожухаров, който направи бляскава роля под вещото ръководство на режисьора Николай Ламбрев. Те разказаха, как до последния момент бащата на Алекс Румен се чудел дали да дойде на премиерата, или да стиска палци у дома, разтревожен, че може да не донесе късмет на звездата на Пловдивския театър. Все пак рискува, а триумфът на Алексей му донесе много радост, сподели още мама Катя. Тя едва смогваше да приема поздравленията на всички познати и почитатели на сина си.

Спомням си, когато Алекс учеше в "А`Парт", баща му как го приземяваше. Все го питаше "как върви майсторството", " да не се възгордееш, ей", разказа и шефът на Драмата Емил Бонев.

Докато купонджийската група се събираше, в другия край на двора издателката Божана Апостолова и литературният историк проф. Светлозар Игов коментираха "Живите от мъртвата махала" с шефа на местния парламент Илко Илиев, който изгледа представлението в компанията на съпругата си.