Сувенири за най-запалените фенове на "Сцената"

 Множество сувенири и различни рекламни материали получиха най-ревностните приятели на фестивала "Сцена на кръстопът". И тази година от първия ден пред касите се наредиха любители на театъра, за да си закупят билети за фестивалните  представления. Всеки от тях, планирал поне няколко дни от двуседмичния маратон да посети салона на Драматичния театър, бе изненадан с подаръци. Фестивалната атмосфера завладя Пловдив и благодарение на красивата арка пред входа на Драмата, която от години освен атракция, е и мястото, на което зрителите могат да получат информация.

 

Николай Урумов с три премиери след "Сцената"


Истински театрален маратон предстои на Николай Урумов, една от звездите в представлението „Кола Брьонон” на Младежкия театър. Актьорът, който от преди месец се завърна в трупата на Народен театър „Иван Вазов”, вече усилено репетира емблематичния спектакъл „Кълбовидна мълния” на Иван Радоев. Представлението ще излезе на сакралната дата 11.11.2011. Партньорка на сцената му е Биляна Петринска, а режисьор – Георги Радулов от последния випуск на проф. Крикор Азарян. Трагическата комедия, както Иван Радоев определя творбата си, беляза кариерите на две от големите звезди на българска сцена Тодор Колев и Илка Зафирова. Преди голямото си завръщане в Народния театър Ники Урумов ще има други две премиери – в Стара Загора на „Волпоне” с режисьор Бина Харалампиева, и в Добрич – „Женитба”, реж. Павел Павлов. Голям купон с много театър предстои и на 18 октомври, когато в Пловдив ще бъде отбелязана 10-тата година на спектакъла „Бай Ганьо” – дълголетие, с каквото едва ли могат да се похвалят много представления в най-новата ни история.

Човек на НВО прави мултимедията на „Кола Брьонон”

 

Николай, син на директора на Младежкия театър Владимир Люцканов, е автор на впечатляващата мултимедия от спектакъла „Кола Брьонон”. Младият мъж от години живее в Ню Йорк и работи за НВО, но откликнал веднага на нестандартната задача.

 Направи всичко това без дори да е гледал представлението, разкри гордият баща. Той е щастлив от хрумването си, защото Николай имал много хубави отношения с дядо си – Николай Люцканов, който много искал да постави този текст на Ромен Ролан. Реших да го привлека в името на дядо му.

15-тата "Сцена на кръстопът" тръгна с "Кола Брьонон"

„Сцена на кръстопът” е емблематичен фестивал, най-престижният в България. 15-тото юбилейно издание обещава да се превърне в парад на най-доброто от театралния афиш в България. С тези думи директорът на Пловдивския театър Кръстю Кръстев се обърна към публиката в салона по време на откриването на феста.
 Тук на сцената са кметът на община Смолян, оп, на община Пловдив, г-н Славчо Атанасов и бащата на форума проф. Стефан Данаилов, сътвори забавен гаф Кръстев.
 Доста се разтревожих да не вземат втория път да ме обявят за кмет на Каспичан, влезе в ситуация Славчо Атанасов. Наред с пожеланията си фестът да тръгне по вода, градоначалникът показа добро познаване на тазгодишната програма и без грешка цитира акцентните представления.
 Билетите за „Сцена на кръстопът” вече почти са изкупени, публиката се радва на фестивала. И как да не бъдем Европейска столица на културата през 2019 година, зададе риторичен въпрос Славчо Атанасов. После пожела успех на форума и покани проф. Данаилов да даде старт на маратона.

Прочети повече...

Цялото театрално войнство уважи премиерата на Пловдивския театър

Режисьорите Пламен Марков, Диана Добрева и Борис Панкин изгледаха премиерата на Пловдивския театър „Когато гръм удари”. Сред публиката бяха и актьори и драматурзи от театър „Българска армия” и Сливенския театър. Веднага след представлението участниците поляха премиерата в заведението в двора на театъра. Гости на партито бяха всички актьори и от „Фрида”, спектакълът, който се игра на камерна сцена. На чаша бира и вино на маса разискваха видяното Анастасия Ингилизова и Диана Добрева, към тях се присъединиха Стефка Янорова и Койна Русева. След кратък диалог Койна остави компанията и хукна към бара.

Ще се разхладя с още една биричка, обясни чаровната актриса на колегата си Симеон Алексиев. В близост до служебния вход пък бяха застанали Борис Панкин и Мариан Бачев.

Искам да поздравя колегите, защото тази премиера се отлага от близо година, каза Панкин.