На третия ден

На третия ден двама  великолепни артисти, двама почетни граждани на Пловдив, завладяха театралните пространства на „Сцена на кръстопът”.
Цветана Манева пристигна за началото на фестивала. Нейната крехка фигура се мярна и около шествието „Куфарите”, а снощи /12 септември/ тя изигра своята Коко Шанел на камерната сцена в Кукления театър. Цветана е винаги Цветана – и когато реди мъдри думи за своите търсения, и когато блести на сцената.
Очаквахме професор Крикор Азарян за пресконференцията, дойде за репетицията на Младежкия театър, който представи „Три сестри” от Антон Павлович Чехов. В късния следобед в двора на театъра се състоя пловдивската премиера на книгата на Димитър Стайков „Човешкият цирк и Крикор Азарян”. Обясненията в приятелство и доуточняванията на подробности от съвместната им творческа биография откриха Дейзи Паси и Мария Хачикова. А после за Коко говориха поетът Николай Заяков, тв журналистката Пепа Славчева, сценографът Веселин Ковачев и театроведът Богомил Стоилов, актьорите Стефан Бобадов и Стоян Сърданов. Половин час по-късно пловдивчани се стекоха на спектакъла на майстора на добрия театър. Разочаровани нямаше. Залата се разтресе от ръкопляскания, когато на проф. Крикор Азарян беше връчен почетният приз на фестивала, придружен от  диплом и определена сума пари.