В ПРЕДПОСЛЕДНАТА ВЕЧЕР

На  Голяма сцена започна триумфално двудневното гостуване на фестивала в Пловдив на „Полет над кукувиче гнездо”. Триумфално, поради засиления интерес, въпреки по-високите цени на билетите. За построяването на бляскавата сценография на Елена Иванова отиде предният ден. Голямата зала на Драматичния театър бе препълнена.
Останалите 500 желаещи, между които и пишещата тези редове, решиха да уважат заключителната  вечер на фестивала с второто представление на „Полет над кукувиче гнездо”.

А на Камерна сцена гостуваха колегите от Областния академичен музикално драматичен театър „Магара” в град Запорожие, Украйна.

„Идеалната двойка” е лирическа комедия от Владимир Попов. Режисьор-постановчик е Евгений Головатюк, ролите изпълняват опитните актьори Татяна Ерентюк и Николай Коновалов. Забавно представление за изобретателността на една обичаща жена, за силата на женската любов, когато партньорът се разколебава в бъдещето на връзката и търси ново вдъхновение чрез обява във вестник. В спектакъла има преобразявания на дамата в нови самоличности, има говорещ папагал, танци на двамата партньори, действието е гарнирано с много музика. То срещна радушния отклик на публиката, сред която имаше и украинци, живеещи в Пловдив, и просто почитатели на Украйна и на украинската култура.

Сред гостите на спектакъла бяха вторият секретар на Посолството на Украйна у нас, почетният консул на Украйна в Пловдив инж. Димитър Георгиев, както и други от спонсорите на фестивала „Сцена на кръстопът”.