Стефан Вълдобрев и обичайните заподозрени след 10 години
СТЕФАН ВЪЛДОБРЕВ:
Събирането ни след 10 години стана адски случайно. Преди около 5-6 месеца по време на София Филм Фест ми се обади Стефан Китанов. Каза, че пряват някакви тайни концерти. Предложи да направим концерт с оригиналната банда. Решихме да пробваме, защото отдавна не се бяхме събирали. Обадих им се, много се зарадваха. Реагираха точно като стари приятели, които се събират от ученическите години отново заедно. Казах си, че след като има такава позитивна енергия, може и да станат нещата. Мислех си, че ще бъде някак по-камерно, по-спокойно, а се оказа фраш в клуб Мати в НДК. Страшно беше – цяла вечер феновете скачаха, пяха с нас. Изненадах се, защото голяма част от публиката е доста млада – на по 23-24 г.
 

После седнахме на една бутилка уиски да поговорим. Видяхме, че стават хубави неща. Че се получават. После ги поканих у дома да им сготвя италианска кухня, нали в последно време си падам по кулинарията. Посрещнах ги със свинско с ягоди, гениална италианска рецепта, която правих и в предаването Черешката на тортата. Повторих и за обичайните заподозрени приятели – свинско месо с ягоди, малко печени орехи, мед, оцет балсамико и чесън. Чудно.

Чак това се осмелих да им предложа. Събрахме се, направихме голям концерт в клуб Строежа, изява по време на Салона на изкуствата в НДК, след това откриването на фестивала Варненско лято. После свирихме в Борисовата градина, бившето заведение Маймунарника, на откритата сцена пред НДК. И там имаше много хора.

 Сега записахме новото ни парче Хеликоптер, предстои ни и национално турне октомври, ноември и декември. Ще бъде в по-големи клубове. Ще гостуваме и тук отново по-нататък, защото обичаме Пловдив.
 
Специално за Пловдив включихме един блок с парчета от театрални спектакли и филми – на проф. Крикор Азарян, на Камен Донев, както и от  филмите„Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” и „Пансион за кучета”.
 
ВЕСЕЛИН ВЕСЕЛИНОВ-ЕКО:

Аз ще участвам и в спектакъла „Животът е прекрасен” – шеф на оркестър „Разкърши се” съм, който изпълнява руски песни. Трудно ни е да стиковаме програмите си, защото е нужен цял щаб – като в театрите, когато се наглася афишът за месеца, съобразен с много актьори. Тридневни преговори, пушене на адски много цигари.
 
СТЕФАН ВЪЛДОБРЕВ:

Проектът ни е успешен, защото сме приятели, хора, които макар и различни са обединени от чувството за хумор и общите интереси.

 МИРОСЛАВ ИВАНОВ:

Процентът на приятни емоции, на радост от съвместната ни работа е толкова голям, че всички чисто технически, делнични неща минават на заден план.

 ВЕСЕЛИН ВЕСЕЛИНОВ-ЕКО:

Работата е преди да стигнем на сцената и след като слезем, когато мъкнем, нагласяме. Излезем ли пред публика, започва купонът.

 СТОЯН ЯНКУЛОВ-СТУНДЖИ:

Преди концерт казвам на колегите – започвам да работя. Тогава сглобявам барабаните си. Минава концертът и аз пак казвам – започвам да работя. Щастливи хора сме, защото ни се е случила приказката: „направи хобито си професия и никога няма да работиш. Щастливи хора сме.

 ВЕСЕЛИН ВЕСЕЛИНОВ-ЕКО:

Публиката реагира спонтанно на всички песни, популярни са. Млади хора пеят и знаят текстовете по-добре и от самия Стефан Вълдобрев.

 СТЕФАН ВЪЛДОБРЕВ:

Хахахах, наистина понякога имам бели петна. Тази енергия на публиката е изумителна. Като гледам публиката и забелязвам как конкретен човек реагира емоционално, като чели тази песен е свързана с нещо преживяно, нещо близко. После виждаш някой друг. И си даваш сметка колко лично, колко важно е общуването ти с публиката. Колко отговорно е. Като по-млад си мислех – големите албуми, големите МТВ-та, клипове. Светът е твой. Но сега виждам колко по-важна е тази връзка. Това са лични неща.

Ние Пловдив си го обичаме, най-айляшкият град. Времето тече бавно, густотийка.