От пресконференцията с актьори от „Три сестри”, реж. Кр. Азарян, Младежки театър – София

Яна Титова: Тази роля/Ирина/ за мен беше важна. И се радвам, че ми се случи да я изиграя още през първата ми година в театъра.


Станка Калчева: Радвам се, че изиграх Олга. На пръв поглед тя изглежда скучна и безинтересна и стои на заден план, но всъщност е доста енигматична и неясна. Голям лукс е за актьор да играе в чехова пиеса.


Малин Кръстев: Чеховият разказ е свързан по особен начин с думата „смирение” и фразата „Трябва да се живее”, която Яна произнася накрая, тя излита от сцената като куршум. Изразът е като лого на спектакъла. По време на репетициите Азарян ме впечатли с „Времето е убиец”. Тази мисъл продължава да преминава от първо до последно действие. Странно е да играя Вершинин, който е твърде различен от мен като човек - поредната провокация от Коко. Много е лесно да ти е лесно в театъра. Мисля, че определението за чеховите пиеси като драми и комедии се появява с течение на времето, за да не се подлъжат актьорите да играят точно така и за да е свежа изненадата за публиката.
Владимир Люцканов: Спектакълът се харесва на широката публика, тъй като е изключително човешки. Добре се вписва в репертоарната палитра на Младежкия. Творците в нашата гилдия обикновено се впечатляваме от това как сякаш актьорите не играят нищо, а всъщност професионалистът знае колко труд се изисква.


Очаквани заглавия за новия сезон на Младежкия театър: американска драматизация, играна на Бродуей – любопитният и не често срещан тук жанр мюзикъл. Ще участва почти цялата трупа на театъра. Представлението ще излезе в края на октомври. То ще бъде може би с друго заглавие – „Страхотно момче”. Теди Москов най – вероятно ще направи „Бурята”. Чакаме Яна Борисова да ни даде третата си пиеса. Деси Шпатова ще се включи в екипа. „Лолита” по драматизация на Едуард Олби, като в главната роля ще е Стефан Мавродиев. И за край бих споделил, че ще дадем шанс на Биляна Петрова след „Заболяване на младостта”