Инж. Димитър Георгиев, собственик на козметична компания „Роза Импекс” :
Следваме примера, вярваме,че няма да сме сами


Всички ние, които живеем в днешния свят, се нуждаем от стандарти за сравнение, от примери за подражание. Имаме късмета, че сме пловдивчани, живеем и работим в този град, който от хилядолетия е люлка на културата. Наследството, останало по нашите земи, нашепва на душите ни. А Театърът е част от това безценно богатство. В храма на Мелпомена има всичко – купища примери за подражание - чудесни истории, изгарящи страсти, щастие, мъка, болка,олтари, тържества, присъди,  правда, добро, зло, вяра, покаяние, мъдрости, уроци, отчаяние, самота, преданост, искреност – тухли от крепостта на живота. Могъща книга е Театърът. Иска ми се повече да я четем, и да ни изпълвя с вяра, смелост, дързост. Да пътешестваме между образи и идеи, илюстрирани на сцената, както е от векове. И да следваме посланието на поколенията преди нас, съхранили и пренесли театралното изкуство от древността до днес.
Ето това правим ние, спонсорите, които даваме пари от собствения си джоб, за да я има „Сцена на кръстопът” вече 15 г. Следваме примера! И вярваме, че няма да сме сами – и сега, и вовеки!

Никола Добрев, управител на КЦМ 2000 ЕООД:
Ние сме горди спонсори на фестивала

 
 
Защо подкрепяме “Сцена на кръстопът”? Защото искаме да бъдем „в зеницата, през която животът се вижда с няколко метафори повече…”
„Сцена на кръстопът” се превърна в институция не само в театралните среди, но и в самото общество. Партньорството ни със „Сцена на кръстопът” е традиционно и се надяваме да остане такова и в бъдеще.
Подкрепяме фестивала и тази година с идеята да съхраним интереса към българските артисти, към тяхното умение да създават запомнящи се образи и непреходни послания. Нашата подкрепа е част от социално отговорната политика на компанията ни, която тази година празнува 50-годишен юбилей. „Сцена на кръстопът” е празник на вдъхновението, дръзновението, новаторските решения и уважението към зрителя. И ние наистина сме горди спонсори на Фестивала!

Йордан Николов, управител на фирма „Ондулин”:
Духът на Пловдив иска фестивала

„Сцена на кръстопът” е форум – уникален по своята същност.Срещат се различни хора. Създава се платформа за общуване на интересни личности, готови да споделят вълнуващи истории и вдъхновяващи идеи. Събират се много приятни хора, атмосферата е позитивна, каквато рядко се среща в наши дни. Помагаме финансово, защото сме сигурни, че това го изисква духът на Пловдив, защото се случва нещо красиво и смислено. Затова фестивалът трябва да продължи.

Яна Попова, директор на „Рефан България ООД”:
Продължаваме делото на баща ни Стефан Попов


„Сцена на кръстопът е уникално събитие по замисъл и мащаб. Продължавайки делото на баща ни, Стефан Попов, ние оказваме подкрепа всяка година. Целта ни от една страна е да подпомагаме културата в Пловдив и творческите изяви на театралната сцена, а от друга да затвърдим имиджа на компанията –, като производител с ясно изявена социална отговорност. Дълбоко сме убедени, че хората оценяват това, а и служителите на фирмата са едни от най-ревностните почитатели на фестивала. „