Инж. Димитър Георгиев:
Нека заедно да търсим верния пътСпонсорството е тема, която вълнува хората и на изкуството, и на бизнеса. Ние, предприемачите, търсим финансови облекчения за щедростта си, а творците – начини да работят по-лесно и по-спокойно. Фестивалът „Сцена на кръстопът” намира пресечната точка и ни събира. Получава се красив есенен празник на театъра и духа, на хората, които обичат изкуството, културата.
Въпреки че всяка година си говорим по тези теми и нищо не се променя, а напротив, меценатското семейство не се разраства, а се смалява, и тази година живея с надеждата, че можем да станем повече. И че колективното обсъждане на този факт може да доведе до положителни идеи, до по-голяма реална помащ на изкуството. Разчитам на активността на бизнеса, да промени нагласите си и да се обърне с лице към културата, както и на финансовите институции – да помислят за хората, които безрезервно помагат България да има култура и в условия на тежка криза.
Нека заедно намерим верния път – той е за нас, за следващите поколения, за децата и внуците ни. И те ще го оценят.
На добър час на „Сцена на кръстопът ‘2012”

Йордан Николов, управител на фирма „Ондулин”
Очакваме „Сцената”, носи ни доброИнвестицията в култура е инвестиция, която никога не може да бъде загубена. Тя носи положителен заряд, настроение на хората, емоция за тяхното израстване. Това е инвестиция, която храни духовността на нацията ни.
Наблюдавам фестивала „Сцена на кръстопът” и забелязвам, че все повече хора идват на театър, радват се, и сякаш зрителят стана по-духовен, по-вглъбен, по-смирен. Това е заслуга на изкуството. Но се случва по време на криза. Когато икономиката забуксува и на всички ни стана още по-трудно.
Какво беше преди това. Бяхме се отдали на манията на материалното, като че ли ще съградим нещо свръх ново. Оказа се, че тази въздушна кула се изпарява за минути в небитието. И остава само онова, което е съградено в душата.
Затова считам, че помагайки на фестивала, помагам и на себе си, и на хората, да погледнат към доброто, да споделят повече добри думи, да променят взаимоотношенията си в посока добрини.
И това ще ни донесе още по-големи успехи.
Затова чакаме „Сцена на кръстопът” с нетърпение цяла година!
И й се отдаваме през септември с удовлетворение!

Доц.д-р инж. Никола Добрев
Нетърпеливи сме да се докоснем до театралния святПрез годините театралният фестивал „Сцена на кръстопът” се наложи  със своя отличен подбор на заглавия, перфектен стил на организация и чудесен екип. „Сцена на кръстопът” е един от значимите фестивали в Пловдив и има бъдеще, защото пловдивчани притежават вроден афинитет към професионално направените неща. Убедени сме, че и тази година фестивалът ще ни зарадва с премиерни заглавия, уникална атмосфера и ще има широк медиен и обществен отзвук.

Като зрители, ние сме любопитни и нетърпеливи да се докоснем отново до театралния живот на страната ни. Някои от нас ще се опитат да уловят тенденции и нови предизвикателства, а други – просто ще се потопят в магията, наречена „театър”.

Като спонсори  сме горди, че „Сцена на кръстопът” ни дава възможност да направим заедно малката крачка към съприкосновението на исконните световни традиции с динамичното и дръзко съвремие.  И ще продължим да  правим тази крачка, обединени около каузата за подпомагане възпитанието на бъдещото поколение в непрекъснато развитие на духа и търсене на ново познание.


Атанас Рогачев, шеф на фирма „Атаро Клима”
„Сцена на кръстопът” навлиза в своето пълнолетиеИдеята да се спонсорира култура е благородна. Помагам на театъра с надеждата, че това зърно ще расте и ще дава нови и нови плодове. Помня началото на „Сцена на кръстопът” – беше с малко пари и много желание, много хъс. Така е и сега – само приятелите на този пловдивски форум са много. И добре, че е така. Благодарение на театралите фестивалът е традиция. Иска ми се да бъдем повече хората, които помагаме на културата. И искрено вярвам, че когато културата на Пловдив влезе в своя дом – в Градския дом на културата, всичко ще се подреди. И бившият Синдикален дом ще се превърне в естествен център за изкуства. Няма да правим кампании, а ще развиваме трайно и последователно жалоните. Иска ми се Пловдив да бъде още по-културен и духовен град. А това ще направят хората, когато са се хванали ръка за ръка, когато си подават ръка. Тогава ще се случват големите значими и запомнящи се събития.
„Сцена на кръстопът” навлиза в своето пълнолетие. Сега и занапред още повече ще й трябва подкрепа, закрила и разум. Особено ако разтвори ветрилото към международно участие и гастроли на чуждестранни трупи, както беше в началото. Бизнесът е насреща!
На добър час!