Разграбват билети за поезия

Евелина ЗДРАВКОВА, 13 Декември 2010

Билетите за артпразника “Ноти и метафори за Коледа”, който ще бъде на 18 декември, бяха разпродадени за няколко часа. Късметлиите, които успяха да си купят входа, ще се наслаждават на лириката на поетите Божана Апостолова и Бойко Ламбовски. Началото на вечерта е 19 ч. в Камерната зала на Драматичния театър. Програмата ще украсяват ангелогласните малчугани от Хора на пловдивските момчета заедно с вокален квинтет “Еуфония”. Специален гост и водещ на вечерта е актьорът Стефан Данаилов. Спонсор на концерта е доц. Димитър Димитров-ректор на ВУЗК, един от членовете в меценатското общество на фестивала “Сцена на кръстопът”. 15 г. вече е традиция фестивалното сосиете да организира атрактивни музикално-поетични вечери. Този факт и участниците в празника тази година обясняват огромния интерес на публиката към “Ноти и метафори” на 18 декември, коментира финансовият шеф на “Сцена на кръстопът” Димитър Малашинов.

ОБЩЕСТВО БИЗНЕС И МУЗИКА ПЛОВДИВ

18.12.2010 г.          19,оо ч.
/събота/
Камерна зала

Драматичен    театър


организира

КОЛЕДНА ВЕЧЕР

участват

Хор на пловдивските момчета”Стефка Благоева”
диригент – Милка Толедова

БОЖАНА АПОСТОЛОВА И БОЙКО
ЛАМБОВСКИ
в поетично-музикалния спектакъл
”НОТИ И МЕТАФОРИ”

съвместно

С ВОКАЛЕН КВАРТЕТ „ЕУФОНИЯ”

водещ

СТЕФАН ДАНАИЛОВ


спонсорира

ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ ЗЕМЕДЕЛСКИ
КОЛЕЖ

-----------------------------------------------------------------------------------


Вход с билети - резервации на 0887 80 14 96

СРЕЩИ НА БИЗНЕСА С ИЗКУСТВОТО

 

По идея на многобройните фенове на Фестивала ”Сцена на кръстопът” и с подкрепата на меценатското общество преди години се зароди идеята непосредствено след приключване програмата на същия през активния есенно-зимен сезон да продължи гастрола на столични театри с най-новите им и атрактивни постановки. В началото инициативата носеше абревиатурата на фестивала с добавка на знака +,а по-късно прерасна във „Театър отблизо”.  

    Тази година в творческо партньорство с Драматичния театър и с подкрепата на проспериращи пловдивски фирми  традицията продължава под надслов   „Срещи на бизнеса със изкуството” .Целта е чрез гастрола на столичните театри  да се предоставят и през 2010 година реални  възможности за развлекателно преживяване, осезаемо разтоварване и непосредствено общуване с най-ярките театрални звезди на България. Срещите ще се провеждат веднъж месечно в периода  до м. май и се обособяват като  своеобразна увертюра към внушителното есенно театрално събитие на Пловдив – международния фестивал ”Сцена на кръстопът”.

   Първата проява за 2010 година е комедийния спектакъл „Събота, неделя, понеделник”–постановка на театър ”Българска армия” на 14.02.2010 год. от 19 часа в голямата зала на театъра. Участват популярните и обичани актьори Меглена Караламбова, Илия Добрев,

Пламена Гетова, Вълчо Камарашев, Георги Къркеланов, Иван Налбантов

и др. Режисьор – Андрей  Аврамов.  Сценография и костюми Нина Пашова. Спектакълът носи забележителна театрална виталност. И затова никак не е случайно, че тазгодишната поредица започва именно с него. Уж действието в пиесата не излиза от рамките на едно семейно жилище, а конфликтите не отиват по-далеч от неизменните семейни разправии и въпреки това срещата с тези трогателни, чудати, влюбени и вечно неразбрани  смешни герои ни забавлява и умилява. Заедно с това от сцената ще ни омайват и вкусните аромати на неаполитанската кухня. Очаквайте да видите в нова светлина звездите на Военния  театър, както и дебюта на най-младия актьорски състав.

Представлението е силно комично,  много  забавно, със завладяваща актьорска игра и наистина те кара да се замислиш за някои неща...Ако искате да се въоръжите с добро настроение за по-дълго време ,горещо ви препоръчваме непременно да гледате забавния спектакъл”Събота,неделя,понеделник” на 14 февруари,  неделя от 19,оо часа.

През м.март ще ни гостува Народния театър”Иван Вазов” с неувяхващата си  постановка ”Една нощ на Сократ”.Този път ще ни омайват  популярните и обичани актьори Георги Мамалев, Аня Пенчева, Стоян Алексиев.

Не пропускайте  гастролните спектакли от поредицата

„Срещи на бизнеса с изкуството” по две причини: първо защото „Събота, неделя, понеделник” щастливо съвпада с деня на влюбените – Св. Валентин и  второ, защото организаторите наистина готвят приятни изненади за вас. Една от тях е за всеки зрител,фирма,организация или заведение,закупили минимум по 16 билета от протоколния сектор за всички скпектакли от поредицата получават покани за откриването на „Сцена на кръстопът” 2010 год. на Античния театър. Изненадите не свършват с това. Следете публикациите в пресата и в сайта.

НОТИ И МЕТАФОРИ ЗА КОЛЕДА

В невечерието на Рождество Христово и за неговото празнично
посрещане Общество”Бизнес и музика”,оглавявано от всеприз
натия меценат на Пловдив инж.Димитър Георгиев,организира
вълнуваща Коледна вечер.Тя ще се състои на 18.12.2010 год.
/събота/ от 19,оо часа в камерната зала на драматичния театър.

Участие в програмата ще вземат хорът на пловдивските момчета,
поетичния тандем Божана Апостолова – Бойко Ламбовски
съвместно
с вокалния ктет”Еуфония”.Специален гост и водещ на вечерта
ще бъде обичания от поколения българи актьор Стефан
Данаилов,
основател и артдиректор на фестивала”Сцена на кръстопът”.

Замисълът на организаторите на Коледната вечер,която тради
ционно се спонсорира от доц.Димитър Димитров- ректор на
ВУЗК,е да
се направи един заслужен и необходим реверанс към
спонсорското
сосиате на фестивала.Близо 15 години то загрижено меценира и
подкрепя това голямо арт събитие на Пловдив,трайно вписало се
сред най-стойностните културни прояви на България.

С аткрактивната музикално-поетична програма, тазгодишната
Коледна
вечер несъмнено предлага и едно наистина голямо ,
вълнуващо,естетско
преживяване,подхождащо съвсем естествено на самочувствието
на
пловдивчани като граждани на развита културна столица.
Заповядайте да празнуваме заедно,но и навреме се снабдете с
билети.