Програмата

Създаваме красота, която радва окото

 

Йордан Николов – директор на “ОНДУЛИН строителни материали” ООД:

 

Театърът е емоция за мен, която искам да споделя с много хора. Тя съществува и по време на криза, защото животът не спира. Продължава и ни задължава нас – хората с отношение към културните ценности, да помагаме. Влизам в салона и се забавлявам искрено, когато видя на сцената хъс и сърцата игра. Така играят истинските професионалисти. Те създават и живеят с изкуството си. Играта им ме грабва и аз напускам пистата на бизнеса, за да се потопя в морето с изкуство. Правя го със сърцето. Това е моето удоволствие. Останалото е работа – технократска, инженерна, търговска..., за да завършим поредния покрив. Ако приемем, че един покрив е част от въздействието на архитектурата върху човека, то ние помагаме да се създава отношение към изкуството, културата. Защото покривът е петата фасада на сградата, т.е. тя е част от визията, с която се сблъскват очите ни. Красивата сграда създава усещане за красота, за красиво поведение, отвратителната ражда груби и отвратителни хора. Ние  - и в бизнеса, и чрез фестивала се опитваме да създаваме красота.

Най-големият подарък е за пловдивчани

Най-големият подарък е за пловдивчани


 

Инж. Димитър Георгиев – собственик на козметична компания “Роза Импекс” ООД, главен спонсор на фестивала “Сцена на кръстопът”

 


Вече 13 години група почитатели на театъра даваме финансово рамо на фестивала “Сцена на кръстопът”. Той е успешна рожба на неколцина ентусиасти и възможност повече почитатели на театъра да се докоснат до изкуството на големите български актьори точно в Пловдив.  Заедно натрупахме авторитет през годините. Щастлив съм, че мога да помогна и този сезон, защото моите съграждани заслужават този подарък. Срещите с актьорите непосредствено след спектаклите са незабравими, уникални, не могат да се сравнят с ежедневните ни делови срещи и разговори с бизнеспартньори. Защото театралите ни пренасят в един друг свят, свят на красота, естетика, духовност. Такива състояния на духа довеждат до удовлетворение от свършената работа, от подадената ръка нещо хубаво да се случи в Пловдив.  Факт е, че от “Сцена на кръстопът” спечелиха пловдивчани. Този фестивал направи така, че Пловдив да има дълго чаканата Камерна зала  и една изцяло обновена прекрасна театрална зала. Най-големият подарък е за почитателите на театъра, защото освен страхотни представления, ние вече имаме и съвременна база.

 

“Сцена на кръстопът” прероди Пловдив

“Сцена на кръстопът” прероди Пловдив

 

Инж. Димитър Димитров – директор „Димекс холдинг” АДКултурата е духът, а духът е животът. Така съществува светът. В театъра се откъсваш от своето нелеко ежедневие и навлизаш в ситуация, където творецът така е направил, че винаги има нещо положително и оптимистично. Потапяш се в живото изкуство, а то лекува. В съчетанието на актьорско майсторство, цвят, силует на костюми и декори, музика,  думи и слова , зарежда с допълнителна енергия. Желаем  ние и всички хора около нас да се чувстват по-щастливи и  по-силни за следващия ден. Фестивалът “Сцена на кръстопът” е форумът, който съхрани и прероди духа на Пловдив през последните години .Щастливи сме, че можехме да подкрепим тази идея от самото начало и се надяваме този празник да продължи дълго. Защото всяка година става  все по-мащабен, вълнуващ и обичан от пловдивчани.